Min mission

Vi kender det alle sammen. Når vi møder nærværet. Enten i os selv eller hos andre. Når vi pludseligt mærker, at vi er lige dér. At tankerne ikke flyver og at vi med dét nærvær og dén koncentration begynder at skabe noget.

Jeg tror på nærværet. Og jeg tror på, at netop nærværet er en af de vigtigste ingredienser i et stærkt lederskab. Men også en af de ingredienser, der er under det største pres. For vi kender også alle sammen det modsatte. Når vi aldrig rigtig er dér, hvor vi faktisk sidder. Når telefonen på bordet konstant lyser op med nye notifikationer. Når vi har svært ved at høre, hvad kollegaen siger, fordi vores hoved er fyldt med de tre deadlines, der falder inden for de næste to timer.

Efter mere end ti år i den offentlige sektor – seks af dem som leder – har jeg derfor opsagt min stilling som kontorchef. Ikke for at stemple ud for altid, men fordi jeg har en mission: Jeg vil genfinde nærværet. 1. juni begiver jeg mig derfor ud på en 7 måneders lang pilgrimsfærd. Jeg skal vandre op mod 2000 kilometer gennem Europa. Og jeg skal fordybe mig tre måneder på et af Europas største mindfullnescentre; Plum Village.

Og imens jeg vil jeg skrive herinde om nærvær, om ledelse og om hvad vi offentlige ledere kan gøre for at styrke vores nærvær og derved vores lederskab. Det kommer både til at være personlige erfaringer, teoretiske refleksioner og nok også lidt om mine oplevelser gennem Europa. Jeg håber også, at I har lyst til at være med på rejsen og give mig indspark, ideer, gode råd og dele ud af egne erfaringer.

(Visited 737 times, 1 visits today)